tabla laminata

Prețuri grele in Europa pentru tabla laminata la cald

Publicat pe

Preturile pe piața europeană la tablă laminata la cald au fost ferme în această perioada deoarece laminoarele nu au arătat nici un semn de concesii pentru creșterile de prețuri robuste realizate în această lună. În timp ce importurile din China nu mai sunt o amenințare, iar importurile nu sunt atât de agresive, producătorii din UE se pot bucura de securitate preț, pret mult așteptat, cel puțin pe termen scurt si răman doar atenționări cu privire la perspectivele acestuia doar pentru a doua jumătate a anului.

In aceste momente, cumpărătorii sunt obligați să achiziționeze la aceste niveluri, deoarece laminoarele au oferta ferma, neacordand discount-uri de la preturile afisate. Mai mult de atat, ofertele au o valabilitate foarte scurta de timp, preturile modificandu-se de la o zi la alta.


„Se pare ca aceasta crestere este un balon de săpun, care se va sparge în timpul verii”, ne asigura unul dintre laminoarele din Europa cu privire la recenta ascensiune de preț.

Laminoarele din Germania au fost în măsură să stabilească vânzări de grad de bază S235 în jurul valorii de  430-435 €/ mt livrate, a declarat un cumpărător local. Ofertele din Italia au fost mai mult sau mai puțin, în conformitate cu aceasta, la 430 € / mt livrat în Germania. În același timp, prețurile de pe piața poloneză a crescut la € 420 / mt franco fabrică.


Ultimele rezervari din Ucraina pentru producția aprilie au fost impregnate cu cerneală la € 385 / mt DAF frontieră vest din Ucraina, raportate de surse din Germania, Polonia si Romania. Sunt anticipate creșteri suplimentare din Ucraina, chiar și până la 400 € / mt DAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *